Комп'ютерні системи та мережі

Вівторок, 07.05.2024, 18:23
Вітаю Вас Гість | RSS
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форума · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Корисне » Міста України » Одеса (про Одесу)
Одеса
TiNДата: Неділя, 24.02.2008, 21:18 | Повідомлення # 1
єдиний і неповторний
Група: Адміністратори
Повідомлень: 229
Репутація: 11
Статус: Offline
Если по отношению к внешней красоте Одессу называли "Южной Пальмирой", а по внутреннему складу - "маленьким Парижем", то благодаря своему быстрому росту она, по справедливости, должна быть названа "Русским Чикаго".

Одесский Морской Порт. Этот порт - самый большой на Черном Море.

"Поглядите на Одессу с моря - рай. С берега - тоже самое" - утверждал один из самых знаменитых одесситов Леонид Утесов. Если есть в этих словах преувеличение, то не столь уж значительное. Одесса - истинный "рай" для талантов.

Их здесь во все эпохи появлялось видимо-невидимо, причем самых разных. Классик современной физики Георгий Гамов и врач Владимир Хавкин, некогда спасший Индию от холеры. Корифей глазной хирургии Владимир Филатов и один из первых авиаторов Сергей Уточкин. А уж о людях искусства и говорить не приходится: поэты Анна Ахматова, Эдуард Багрицкий, Семен Кирсанов, Саша Черный, писатели Валентин Катаев, Исаак Бабель, Илья Ильф и Евгений Петров и десятки знаменитых, популярных и просто прекрасных людей сумели раскрыть свои таланты в городе у "самого синего в мире" Черного моря.

Одесса сочетает в себе несочетаемое. Курортный город с легкомысленной, почти анекдотической славой героически сражался во времена войны, за что был удостоен звания "город-герой". Крупнейший вузовский центр с выдающимися научными традициями своими героями долгие годы считал футболистов команды "Черноморец".

Будучи "морскими воротами" Украины, Одесса обладает солидной промышленной базой, развитой системой медицинского обслуживания, а уж о традициях одесских бизнесменов и говорить нечего. Недаром же в середине тридцатых годов вполне серьезно обсуждался вопрос о создании в Одессе "советского Голливуда".

Но и так своей мировой славой Одесса вполне способна соперничать с прославленным американским городом "киномечты". Потому человек, попавший в Одессу, может отыскать здесь любую точку для приложения своих сил.

Город моряков, бизнесменов, студентов, ученых, врачей, спортсменов, артистов, музыкантов - это все один-единственный город Одесса.


Йа адмінчеГ
 
JamillaДата: Вівторок, 26.02.2008, 19:41 | Повідомлення # 2
User
Група: Користувачі
Повідомлень: 74
Репутація: 2
Статус: Offline
Цікаве місто. Велике.. їдеш ти тим атобусом, їдеш і нич тобі уже не нада)))))
За словами одеситів, та так воно насправді і є - всі дороги ведуть до моря. Одеса побулована так, щоб вона добре провітрювалася морським повітрям. І не дай Бог ти там скажеш «Одеса» а не «Адєсса» wacko Уб'ють тя на місті.. принаймні одразу зрозуміють, що ниякий ти не одесит. Одесити дуже цінують і люблять своє місто. Є у них свого роду dresscode в Одесі, тобто в хотьчому ти не підеш в місто, бо там «на тебе тааак подивляться», в общем якось в цьому плані воно відрізняється від Ужгорода. Місто на перший погляд чисте, не валяються папірчики всякі, і вский такий хлам... але от другий погляд.. якшо звернути увагу на сітілайти, білборди, зупинки - то вони обмальовані, як чорт. Цікаво, що от у нас асфальтована дорога, ну.. власне асфальт містить багато камінчиків.. а там камінчики - то рідкість, зате в асфальті багато ракушок. Ракушки - для них це звичайнісінький будівельний матеріал.
Витягнути одесита на море скупатися - йоойй, то треба стііільки зусиль докласти, шо світ того не відів ))))))
Дуже багато вищих навчальних закладів.
Оо.. є цікавий там місточок - «Тёщин мост», де закохані чіпляють замочки із своїми іменами, замикають ті замочки, а ключики викидають. Замочків тих там тепер ого-го.
І ще одна особливість, хоча то, мабуть, багато де так, а от в Ужгороді ні.. заходиш ти в автобус і сплачуєш вартість проїзду лише по виходу з автобусу. Тобто нема того «столпотворения» коло водія і ніхто не кричить «аааа... передайте будь-лска». Також, водій на вашу вимогу буде вам зупинятися хоч через кожні 10 метрів (вот це то, що називається «маршрутне таксі»), а не те, що у нас, на ваше прохання зупинитися ви в 4х випадках з 5-ти почуєте «та я тікишо вставав. 5 метів тому». Ну це таке.. smile
І іще.. там модні дяді на модних машинах не знають.. і навіть не усвідомлюють про існування пішоходних переходів і світлофорів. Абсолютно.
Часто можна побачити водія трамваю - жінку. Є жіноче таксі, так розовенькі машинки :D. Водії - лише жінки. І возять лише жінок. Чолвіків же вести не будуть, або за подвійну плату.
Сама ж атмосфера міста, як на мене, то дуже приємна. Є на що подивитись і куда піти, де цікаво провести час.


ЁЪ ©
 
Форум » Корисне » Міста України » Одеса (про Одесу)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ostolosh © 2024